[RESOLVED] Some objects are stuck at the same place and won't move

  • 26 September 2021
  • 32 replies
  • 3824 views

Userlevel 2

I have many boards on different accounts and I see the same lag. I tried to move frames, stickers, tables, mindmaps, shapes, it just randomly happens to any of the elements on a board. When I try to drag it to another place, it moves, but the moment I release it, it bounces back to where it was. None of the elements are locked. They are just stuck in random places. Does anybody know what I can do about it? It’s really annoying and frustrating. 

Yvain 2 years ago

Hi everyone,

 

Thank you all for addressing the issue, we are truly sorry you faced it.

Our team is currently working on a fix and we'll definitely keep you updated on the progress.

You can also follow all updates about this bug on our status page.

Please, bear with us! 
 

EDIT: Our developers have just fixed the issue, and the app is now back up and running for all users. Please let us know if anything goes wrong, we'll be sure to keep the investigation going.

Please accept our sincere apologies for any inconvenience this may have caused!

View original

This topic has been closed for comments

32 replies

Userlevel 6
Badge +1

Hey @MRBR ,

Thanks for asking! I can see that you also followed up with this question in the ticket and my colleague Catherine got back to you. I believe it will be better to continue the investigation there since we might need you to provide some specifics that are better not to be shared in the community post. 

Thank you very much!

I have another question. I work with students and they sometimes upload large files. When I use Miro on my computer it lags when loading the tools or when I resize the screen, is this fixable? or it has to do with the file size?

Thanks again,

M

Userlevel 6
Badge +1

Hey everyone,

Thanks a lot for your patience, I'm glad to update you that the issue was fixed, and you no longer should see misbehaving widgets on your boards.

In case you still see something odd, most probably it's caused by something else than this bug and should be addressed to us in support. Please get in touch, and we'll do our best to find out what's causing the issue and how it can be fixed.

Wish you a great (and calm) rest of the week :)

I’m getting the same - but not for everything. Generally it’s moving stickies within a frame or the whole frame itself. But some stickies are moveable. And then a colleague logged in (as guest) and could move some things I couldn’t. {shrug} Seems very random. I’ve had it a month or two ago and then it fixed itself. Is it something to do with the size of the board or number of stickies?

Tried cutting and pasting some offending data to a new board, and same problem. If I delete the frame (but not stickies) the stickies are moveable. If I create a new frame for the same stickies, they are still moveable. 

Environment: MacOS 10.15.6, Chrome, Miro on Browser, Paid Plan

Here is a video of what it looks like. 

https://youtu.be/fUl8IfJc2TM

 

Signed,

Dazed and confused :confounded:

Hi everyone!

Just to give some more feedback on the topic:
We have got the same problem and  - just like others hinted - it seems to be somehow related to frames. 
 

We are currently on the first day of our Program Increment Planning and we are experiencing the issues with our planning board so the timing is very unfortunate.

Best regards 

Userlevel 3

Hi everyone,

 

Thank you all for addressing the issue, we are truly sorry you faced it.

Our team is currently working on a fix and we'll definitely keep you updated on the progress.

You can also follow all updates about this bug on our status page.

Please, bear with us! 
 

EDIT: Our developers have just fixed the issue, and the app is now back up and running for all users. Please let us know if anything goes wrong, we'll be sure to keep the investigation going.

Please accept our sincere apologies for any inconvenience this may have caused!

Getting Error 429 in console, Too Many Requests; moving and editing things on board just moves them back instantly. What’s wrong?

just received a Miro update request, relaunched the app, and seems to work again! 

ugly issue but with a quick fix! THX!

Are you saying the App prompted you to update it or someone from Miro asked you to relaunch the app?

...updated from 0.6.0 to 0.6.1 but the issue is NOT fixed. Worked only for a short moment.

just received a Miro update request, relaunched the app, and seems to work again! 

ugly issue but with a quick fix! THX!

Are you saying the App prompted you to update it or someone from Miro asked you to relaunch the app?

Doesn’t look like we can access the ticket that you linked, @Pascal Müller.

The total lack of communication from Miro is extremely frustrating considering our distributed org is starting to grind to a halt as more people are impacted by this issue. I can’t find any acknowledgement of the issue anywhere from Miro themselves. Are there Miro employees on this forum?

just received a Miro update request, relaunched the app, and seems to work again! 

ugly issue but with a quick fix! THX!

I was too optimistic. Version 0.6.1 is not fixing this issue! It worked for a short moment, same issue again! Here the link to my ticket: https://help.miro.com/hc/requests/345349

Same issue here! however, we have 44 frames, and objects in frame 27 and above is stuck. Objects below, and including frame 26, can be moved. 

i created a ticket for this:
https://help.miro.com/hc/en-us/requests/345328

Looks like the Team is working on it

@elli i hope it was okay to copy & quote your text ;) 

same issue here and meanwhile the issue happens all over the board(s). When I start a new board it seems to work again but only for a short moment then the same issue happens again. 

Practically Miro is not longer usable for me.

Environment: OSX 11.5.2, Safari, Edge, OSX app, same issue everywhere.

I am on a payed plan

created a support ticket: #345349 (not sure if you can access this)


 

Userlevel 1

I have the same problem since yesterday evening.

Same Here, Please fix urgently, we cannot use miro at present, 

I have the same problem! I cannot add objects or modify any of them on my own board, though I was able to do so a couple of minutes ago. I cannot even delete anything! I checked the nav mode and everything is alright. Please help :( Tried 2 different browsers on the same PC, nothing worked out! 

I have the same ploblem. All objects I move jump to their previous places.

It was really disapointing while I had a lesson.

When the ploblem will be fixed?

Hi, 

we are experiencing the same issue!

Some edits I cannot even see, whereas my colleagues can. I have also had trouble even inserting or deleting sticky notes. I also cannot drag certain shapes. I figured that for some issues removing and reinserting the frame helps, however that effect is temporary.

We are using the desktop app.

It must be a general issues with miro atm. 

 

I have many boards on different accounts and I see the same lag. I tried to move frames, stickers, tables, mindmaps, shapes, it just randomly happens to any of the elements on a board. When I try to drag it to another place, it moves, but the moment I release it, it bounces back to where it was. None of the elements are locked. They are just stuck in random places. Does anybody know what I can do about it? It’s really annoying and frustrating. 

We have the same issue today across boards, so maybe it is something in Miro itself and not browser / user specific. 

Same for my whole Team :( 

I have serious issues with using miro in the last 2 days. My team members can not edit the boards, because they can not see their own activities, only the activities of others.

Example to understand my issue:

Member "A" try to relocate a sticky note, but this person complaining about that it does not move, however as board owner and team admin I see that this person managed it successfully. And it is true in the realion of member "A" and "B", "B" and "C" etc. So it means that any other person can see the result of a given action only the actor does not see it on his / her own screen.

Hello,

My team is having trouble with multiple boards. Suddenly we cannot resize, move, or delete random items and even frames. They are not locked. Any ideas? Thanks

My suspicion is that objects randomly start (and stop?) behaving like they are locked, regardless of whether their actual status is locked, or not.

I create a shape, was moving it around, locking and unlocking, adding notes “on top” of it. Now I randomly can’t make changes to this shape at all.

I usually use FigJam but have a client who uses Miro. It’s been fine for the last few months, but not today. Now I hate using Miro.

I’m having the same experience on Edge/Chrome/Firefox, on Windows. Also tested in Edge on Linux.

Miro is currently unusable for me, except for displaying existing content - I can’t add/manipulate anything on a board.

Edit: the occurs on all my existing boards, but I can’t reproduce it on a newly created board.