"Syncing... Please wait" message


Hi, I’m making lecture videos using Miro and Zoom’s local recording function.

It worked very well, and I love this combination. But from yesterday (28 April), I’ve been experiencing a "Syncing... Please wait \\ Receiving a response from the server. We recommend that you wait ** sec to avoid data loss." panel repeatedly appearing on the Miro app. I tried the web-browser app, another net connection, different time slots (morning, daytime, evening, midnight).

What does this message mean? Is this a server-side problem, or some performance issue in my environment? is there any way to avoid it?

Miro 0.3.32 on MacOS 10.12.6, iMac late 2012 Core i7, 32GB memory

Nikita Granin 3 days ago

Hi @Paolo Nardini,

Thank you for your message! Could you please try to follow these troubleshooting steps and see if the issue still appear?

  1. Test Miro in the Incognito (private) mode (to exclude the possibility of browser extensions interfering) and in a different browser. Close all browser tabs and applications running in the background if needed.
  2. Clear your browser's cache & cookies, restart your browser and hard refresh the page by clicking F5 (or Ctrl / Cmd + R) several times.
  3. Check your Internet connection or switch to another, preferably faster network. Feel free to try different VPNs if necessary to avoid any security blockers in your network.
  4. If you use Desktop/Mobile/Tablet application, try to re-install it and test Miro using a web-version.
  5. If you experience problems with specific boards, try to duplicate them and check if the problem persists there. Also, feel free opening a smaller in size or relatively empty board in Miro to see how the performance changes there.

In case these steps didn’t help, feel free to reach out to our Customer Support Team via this form.

Thank you for using Miro!

View original

14 replies

Hi @Arata Masuda,

Please report this issue to the Support Team at support@miro.com, Technical Support Engineers will look into your case. 

 

Hi, Marina, thanks, I will do so.

Badge

Hi, I’m making lecture videos using Miro and Zoom’s local recording function.

It worked very well, and I love this combination. But from yesterday (28 April), I’ve been experiencing a "Syncing... Please wait \\ Receiving a response from the server. We recommend that you wait ** sec to avoid data loss." panel repeatedly appearing on the Miro app. I tried the web-browser app, another net connection, different time slots (morning, daytime, evening, midnight).

What does this message mean? Is this a server-side problem, or some performance issue in my environment? is there any way to avoid it?

Miro 0.3.32 on MacOS 10.12.6, iMac late 2012 Core i7, 32GB memory

Hey, I was experimenting the same issue. In one part of my board I had a heavy picture attached to one element. I just reduced the size of picture and detached from any element (like textbox, or whatever). It seems to work fine again.

Badge

Sorry, I regreat of what I said. I tryied a lot of things, included changing between Windows app, web, and changing the computer, deleting all the pictures, creating new boards. Anything of this didn´t worked.

Even if I create a new board from scratch, it keep doing the same. Here I post a video here of what’s happening to me.

I hope someone can help.

Thanks in advance.

Badge

I am also facing the same issue of “Syncing Please wait”. 

Not only that but I lost alot of the branches that I had already filled in prior, when I tried to fix it by closing then restarting the MIro APP. I am on Miro APP for Mac (specs macbook M1 2020, bigSur 11.4) - I wonder if others are experiencing this and if it is a temporary / new issue.

 

Badge

@Peter Goldsworthy  I have the exact same issue as you. I lost lots of branches in my mind map. I’m afraid of using Miro now (I lost my mind, literally :-( )

Badge

@Peter Goldsworthy  I have the exact same issue as you. I lost lots of branches in my mind map. I’m afraid of using Miro now (I lost my mind, literally 😞 )

 

I have had this same issue today. The “syncing” messages are annoying, but worse than that quite a few of the nodes on a mindmap I’ve been worklng on for days have suddenly become blank. And there are some completely missing too. I’ve tried restoring previous versions and they have the same problem. So much time wasted on this, I feel I can’t trust this tool any more.

Badge

I have had this same issue today. The “syncing” messages are annoying, but worse than that quite a few of the nodes on a mindmap I’ve been worklng on for days have suddenly become blank. And there are some completely missing too. I’ve tried restoring previous versions and they have the same problem. So much time wasted on this, I feel I can’t trust this tool any more.

 

I have discovered if you double-click on an empty node, then hit undo (Cmd-Z), it restores the missing text. But you need to do each node individually.

Badge

it doesn’t seem to work for me. maybe I have already started restoring by memory and lost of the last breaking point. However I did reach out to MIRO support and they stated this is a known bug and they just have it fixed and released. So hopefully this issue won’t happen again.

Badge

It was working well for an hour this morning. Then it started with the syncing issues again. How about you guys @Michaelg  and @Michael Patricios 

Badge

Then control (or command) Z saved me! THANK YOU!!!!!!!

Badge

We also experience the “Syncing...please wait” message very often (almost every 15 minutes).

The message never disappear and we have to reload the board losing the last changes.

It’s very frustrating and feels like Miro is not reliable.

Userlevel 3
Badge +3

Hi @Paolo Nardini,

Thank you for your message! Could you please try to follow these troubleshooting steps and see if the issue still appear?

  1. Test Miro in the Incognito (private) mode (to exclude the possibility of browser extensions interfering) and in a different browser. Close all browser tabs and applications running in the background if needed.
  2. Clear your browser's cache & cookies, restart your browser and hard refresh the page by clicking F5 (or Ctrl / Cmd + R) several times.
  3. Check your Internet connection or switch to another, preferably faster network. Feel free to try different VPNs if necessary to avoid any security blockers in your network.
  4. If you use Desktop/Mobile/Tablet application, try to re-install it and test Miro using a web-version.
  5. If you experience problems with specific boards, try to duplicate them and check if the problem persists there. Also, feel free opening a smaller in size or relatively empty board in Miro to see how the performance changes there.

In case these steps didn’t help, feel free to reach out to our Customer Support Team via this form.

Thank you for using Miro!

Badge

Hi @Nikita Granin I’ve tried your suggestions, incognito mode browser, cookies cleared, but experienced always the same “syncing” problem. I’ve already opened a support ticket for this. Thank you.

Reply